Wat is aromatherapie?

Geuren zijn al zo oud als de mensheid zelf en worden door iedereen gebruikt. Denk aan parfums, geurende shampoo/douche/badschuim, geurkaarsen maar ook in de keuken om gerechten op smaak te maken.
 

De geur is een etherische olie, die in de vetklieren van de stam, stengel, bladeren, bloemen, zaden en vruchten, het hout, de bast en de hars van bomen en planten zit en vrij komt na bewerking. Voorbeelden: Lavendel, Rozemarijn, Thijm, Kaneel, Wierook.


Een geur gaat met de ademhaling door je neus diep naar binnen naar het limbische systeem (ook wel onze emotionele hersenen genoemd). Het limbische systeem controleert onze hartslag, bloeddruk, ademhaling, geheugen en hormoonproductie.
Als het limbische systeem een signaal ontvangt van ons geur zintuig reageert het met een emotioneel, fysiek en hormonaal antwoord.

Voorbeeld: De moleculen van de Lavendel etherische olie zorgen er meteen voor dat jouw spieren ontspannen en kalmeren waardoor de stress in jouw lichaam vermindert en jij onder andere beter kan slapen. De olie ondersteunt het lichaam door ontstekingsremmend te werken, infecties tegen te gaan en het lichaam weer in balans te brengen.

 

Elke plant heeft een andere energie die het lichaam ondersteunt, op een holistische manier, bij het zelf genezend vermogen.

 

Etherische oliën zijn krachtig maar ook zacht voor het lichaam en werken niet verslavend. Bij goed gebruik geven ze jou meer energie en ondersteunen het lichaam om gezond te blijven.

 

Kijk hieronder het Engels gesproken filmpje voor meer duidelijkheid.

Elke verandering begint met een kleine stap.
Durf jij die stap te zetten?
CAT
Papilloncoaching is aangesloten bij de beroepsvereniging CAT

Papilloncoaching

Spechtlaan 6, 5427 VL Boekel

Info@papilloncoaching.nl

0650615271

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black Instagram Icon

​© 2019 PAPILLON COACHING  |  CREATED WITH LOVE BY RESET FOTO EN DESIGN